Kennis.   Dat moet je delen!


En dat doen wij al sinds 1940!
Bekijk hieronder wat we te vertellen hebben.

Blog bulbs
Het jaren 30 interieur | lampen in stijl
Klantenservice
Een ronde voordeur, een zwart/wit terrazzo vloer in de hal, een visgraad vloer van echt hout in de woonkamer, een erker en kamer-en-suite deuren met glas in lood in de woonkamer. Allemaal kenmerken van de jaren 30 woning. Het jaren 30 huis en het jaren 30 interieur blijft onverminderd populair. Er wordt dan ook veel nieuwbouw in de jaren 30 stijl opgetrokken.
Het jaren 70 interieur | Retro verlichting
Inspiratie
Het interieur van de jaren 70 kenmerkt zich door het gebruik van ronde vormen, vrolijke kleuren, zachte stoffen en hout; donker hout. Nu ziet het interieur er vaak fris wit en licht uit, maar alles komt terug dus ook de seventies. Onder de naam retro zie je veel elementen uit het jaren 70 interieur terug in de huiskamer. Dit uit zich in een appeltjes groene bank, behang met een oranje paars patroon en ronde vormen.
Wat staat er op het energielabel van je lamp?
Uitleg
Op de doos van een nieuwe lamp zie je vaak een energielabel geplakt. Dit energielabel kan klein of groot zijn, afhankelijk of er een lichtbron wordt meegeleverd of niet. Maar wat staat er nu precies op zo’n energielabel en wat is de betekenis hiervan?
Welke soorten lampfittingen zijn er?
Uitleg
Je koopt een mooie lamp, maar dan heb je ook nog een lichtbron (peertje) nodig. Maar welke lichtbron is nou geschikt voor die bewuste lamp? Wat is precies het verschil tussen al die fittingen? Om dit duidelijk te maken hebben we deze blog geschreven.
De kleur van het jaar in het juiste licht
Inspiratie
2018 is begonnen en zowel Flexa als Histor hebben hun keuze voor kleur van het jaar bekend gemaakt. Waar in 2017 Histor en Flexa zo’n beetje op één lijn zaten met Dorade en het zeer populaire Denim Drift is er dit jaar een groot verschil in kleur. De achterliggende gedachte bij beide kleur-experts is echter hetzelfde. De behoefte om te ontsnappen aan de dagelijks drukte en de chaos van de technologie die ons overal omringt. Zowel Histor als Flexa zien dat rust en een behaaglijk thuis belangrijk is in 2018.
Verhuizen | Lichtadvies voor je nieuwe huis
Klantenservice
Of je nu voor het eerst uit huis gaat, samen jullie eerste koophuis betrekt, groter of kleiner gaat wonen, verhuizen is een van de grote dingen in het leven. Het is een bepalend moment. Bovendien het moment bij uitstek om een frisse start te maken. Nieuwe meubels, andere kleuren op de muur. De keerzijde is dat het veel planning en organisatie vergt, stress verhogend is en niet bepaald goedkoop. Gelukkig kun je veel zelf doen en zijn er online overal checklists te vinden.
Verlichting trends voor 2018
Inspiratie
Het einde van 2017 is weer bijna in zicht en Straluma verlichting maakt zich op voor een nieuw jaar vol nieuwe verlichting trends. Ben jij nieuwsgierig naar de trends op verlichtingsgebied voor het komende jaar? Bekijk dan hier onze ‘sneak preview’ voor 2018!

Waar in 2017 de ietwat koele industriële look en de landelijke stijl centraal stond, mag voor het komende jaar het interieur wat uitbundiger en fleuriger. Er mag dus weer met kleur gespeeld worden en niets is belangrijker voor kleur dan licht. Alleen met het juiste licht komen kleuren het best tot zijn recht. De stoere industriële en robuuste landelijke stijl zullen overigens in 2018 nog altijd populair blijven.
grijze verlichting in het interieur
Inspiratie
Grijs klinkt saai, kleurloos, oud en vermoeid, maar grijs is juist een zeer veelzijdige en dankbare kleur in het interieur. Grijs maakt wit extra fris, en zwart diep en donker. Grijs werkt met elke kleur. Grijs is hot! Hoe hot? Lees snel verder …
Smoke | Speelse, chique verlichting
Inspiratie
De dubbele glazen van de serie smoke geven een prachtige diepte. Het matte binnen glas zorgt dat u niet rechtstreeks in de lichtbron kijkt. Het buitenglas heeft een mooie antracietgrijze kleur met een diepe intense glans. De smoke is er in verschillende uitvoeringen zoals de 5-lichts hanglamp, 3-lichts hanglamp, ronde 3-lichts hanglamp en de tafellamp. Stuk voor stuk zijn ze prachtig. Mooie glazen lampen met meerdere gezichten, want deze serie past in verschillende stijlen.
Hoe verlicht je zwart | alles over zwart in het interieur
Inspiratie
Zwart heeft een zware lading; duisternis, intens verdriet en zelfs zonde worden met de kleur zwart geassocieerd. Aan de andere kant geeft zwart ook spanning, is mysterieus, gedistingeerd en een tikkeltje dramatisch. En juist deze kwaliteiten maken zwart ideaal voor het interieur. Zwart is altijd al populair geweest, maar nu is het een echte trend. Niet alleen de moderne jaren 70 mannen interieurs, maar alle stijlen hebben het zwart omarmd.

Archief