banner
Glazen verlichting voor elke woonsmaak
Klantenservice
Glas is al heel lang niet meer weg te denken uit het interieur. Glas wordt al gebruikt voor verlichting sinds de olielamp en de gaslamp. Tegenwoordig is glas overal. De glazen lamp is weer helemaal on trend! Dat is niet vreemd, want glazen lampen zijn echte pareltjes in het interieur.
Duurzaamheid & sfeervol licht in huis
Uitleg
Hoewel duurzaamheid van alle tijden is zien we dat in 2019 duurzaamheid een ware trend wordt. Niet alleen halen we de rood-oranje aardetinten en veel groen in het interieur, maar ook gaan we kijken naar hout en kurk uit duurzaam beheerde bossen en lokale producten met een kleine CO2 voetprint. Maar duurzaamheid is meer dan alleen een bron van inspiratie, duurzaamheid is de balans tussen natuur/milieu en de commerciële mens.
De beste verlichting voor ‘luxury living’
Inspiratie
De trends in 2019 tonen aan dat het allemaal chiquer en luxer mag. Rijke, diepere kleuren, overdadiger en luxere materialen. Denk hierbij aan leer en fluweel in groen, blauw en kleuren van aarde & specerijen. Accessoires in (mat) goud en zwart en veel gebruik van glas. Luxury gaat om grote gebaren en echte eyecatchers! Klink prachtig, maar hoe pas je dat toe in je eigen huis? En wat is dan de mooiste verlichting?
VTwonen & design beurs 2018
Inspiratie
Gluren bij de buren is een van de leukste dingen. Een hele beurs vol ‘buren’ is daarom het summum! Om dat te realiseren zijn wij een dag gaan rondneuzen op de VT wonen&design beurs en we hebben prachtige stands met sfeervolle kamers gezien. Uiteraard hebben wij een bril gemaakt van lampen, dit zijn dus de verlichtingstrends die ons zijn opgevallen. Kijk je mee?
Verlichting trends en woontrends voor 2019
Inspiratie
We zijn alweer ver over de helft van het jaar 2018, en kunnen haast niet wachten op de interieurtrends voor 2019. Ben jij benieuwd wat je op het gebied van woon- en verlichting trends kan verwachten in het volgende jaar? Lees dan snel verder!

Straluma is onlangs in Parijs op één van de belangrijkste beurzen van Europa geweest. Parijs is niet alleen de stad van de liefde maar ook die van de toonaangevende beurs
“Maison & Objet”. Tijdens dit twee jaarlijkse evenement presenteren de prestigieuze merken en leveranciers de nieuwste collecties verlichting, meubels en woonaccessoires. Hier passeren de laatste woontrends en rages voor 2019 de revue. En of je nou een trendwatcher bent of niet, ongemerkt bepalen deze trends enigszins wat we wel en wat we niet mooi vinden.
Uitgelicht; Badkamerspots en Keukenspots
Inspiratie
Spotjes zijn zowel geschikt als basisverlichting als voor accentverlichting. Spotverlichting in het plafond ziet er vooral strak uit en zorgt voor een efficiënte basisverlichting. Een opbouwspot is goed om als accentverlichting te gebruiken, ideaal om een bepaalde plek extra uit te lichten of om juist te benadrukken. Spots zijn dus van groot belang wanneer je gericht licht zoekt. Met spotjes kun je het licht precies daar richten waar je het nodig hebt. Dit is dan ook de reden dat spots zo goed werken in de badkamer en keuken.
Bartafels, barkrukken en barlampen
Inspiratie
Bij Straluma vind je niet alleen heel veel mooie verlichting, maar ook prachtige meubelen in verschillende woonstijlen. Klassiek, landelijk, modern, industrieel, wij zijn van alle markten thuis. Op dit moment zijn bartafels erg in trek. Maar wat is een bartafel nou eigenlijk? Waar plaats je hem en welke verlichting past er dan het beste bij?
In het spotlicht; de beste grijze hanglamp
Inspiratie
Grijs is allang niet meer saai, grijs heeft naast zwart en wit, een plekje weten te veroveren op de lijst van tijdloze neutrale kleuren. Grijs is dan ook één van de meest veelzijdige kleuren uit het spectrum. Grijs werkt prachtig met stoere gedurfde kleuren en fantastisch met pastel kleuren zoals roze en zachtblauw. Grijs verzacht en verbindt. Vind je bijvoorbeeld wit met zwart een te groot contrast, probeer dan eens wit met grijs te combineren! Die veelzijdigheid van grijs zorgt ook dat deze kleur een belangrijk element is in verschillende interieur stijlen zoals industrieel, modern, landelijk, Scandinavisch en strak klassiek.
De beste lampen in het botanische interieur
Inspiratie
Het botanische interieur draait om planten, heel veel planten. Groene planten worden in grote groepen bij elkaar gezet. Grote planten, kleine planten, op planken, op krukjes, op tafel of op het dressoir. Het effect van planten is fantastisch. Het geeft leven en persoonlijkheid aan je interieur. Het zegt; hier woont iemand, hier word je verzorgt, hier is liefde. Het verandert een huis in een thuis. Elke ruimte is geschikt voor de botanische stijl, van de woonkamer tot de keuken, van de slaapkamer tot de badkamer. De botanische stijl nodigt uit tot creativiteit en heeft een speelse ondertoon. Naast de groene planten kenmerkt het botanische interieur zich door het gebruik van veelal licht hout, natuurlijke doorleefde materialen en verschillende tinten groen. Bekijk hier de top 10 best verkochte botanische lampen van dit moment.
Zwarte lampen met een goud accent
Inspiratie
Mysterieus en gedistingeerd zwart is al jaren geliefd in diverse interieurstijlen. Maar het wordt pas echt chic en elegant in combinatie met de kleur goud. Een goudkleurige lamp komt beter tot zijn recht als je deze verenigd met stijlvolle zwarttinten. In dit blog een overzicht van de mooiste zwarte lampen met gouden accenten.
Bekijk hier de "top 10 best verkochte zwarte lampen".

Archief