Kennis.   Dat moet je delen!


En dat doen wij al sinds 1940!
Bekijk hieronder wat we te vertellen hebben.

Blog bulbs
In het spotlicht; de beste grijze hanglamp
Inspiratie
Grijs is allang niet meer saai, grijs heeft naast zwart en wit, een plekje weten te veroveren op de lijst van tijdloze neutrale kleuren. Grijs is dan ook één van de meest veelzijdige kleuren uit het spectrum. Grijs werkt prachtig met stoere gedurfde kleuren en fantastisch met pastel kleuren zoals roze en zachtblauw. Grijs verzacht en verbindt. Vind je bijvoorbeeld wit met zwart een te groot contrast, probeer dan eens wit met grijs te combineren! Die veelzijdigheid van grijs zorgt ook dat deze kleur een belangrijk element is in verschillende interieur stijlen zoals industrieel, modern, landelijk, Scandinavisch en strak klassiek.
De beste lampen in het botanische interieur
Inspiratie
Het botanische interieur draait om planten, heel veel planten. Groene planten worden in grote groepen bij elkaar gezet. Grote planten, kleine planten, op planken, op krukjes, op tafel of op het dressoir. Het effect van planten is fantastisch. Het geeft leven en persoonlijkheid aan je interieur. Het zegt; hier woont iemand, hier word je verzorgt, hier is liefde. Het verandert een huis in een thuis. Elke ruimte is geschikt voor de botanische stijl, van de woonkamer tot de keuken, van de slaapkamer tot de badkamer. De botanische stijl nodigt uit tot creativiteit en heeft een speelse ondertoon. Naast de groene planten kenmerkt het botanische interieur zich door het gebruik van veelal licht hout, natuurlijke doorleefde materialen en verschillende tinten groen. Bekijk hier de top 10 best verkochte botanische lampen van dit moment.
Zwarte lampen met een goud accent
Inspiratie
Mysterieus en gedistingeerd zwart is al jaren geliefd in diverse interieurstijlen. Maar het wordt pas echt chic en elegant in combinatie met de kleur goud. Een goudkleurige lamp komt beter tot zijn recht als je deze verenigd met stijlvolle zwarttinten. In dit blog een overzicht van de mooiste zwarte lampen met gouden accenten.
Bekijk hier de "top 10 best verkochte zwarte lampen".
Verlichting voor de babykamer
Inspiratie
Waar vroeger een babykamer in brave pasteltinten werd ingericht zie je nu, naast het traditionele roze en blauw, de Scandinavische zwart-wit kamertjes. Naast het zwart-wit, zie je nu ook de kleurrijke mix en match kamertjes steeds meer in populariteit toenemen.

Leuk aan de babykamers van tegenwoordig is dat de verlichting niet kinderachtig hoeft te zijn. Basic wit en met een goed design ‘groeien’ deze lampen mee met je kind van baby tot tiener. Uiteraard zijn er nog meer als voldoende speelse, kleurrijke lampen die ook zeer geschikt zijn voor de babykamer.
Effe dimmen | Alles wat je weten moet over het dimmen van verlichting
Uitleg
Sfeer in huis is cruciaal. Met hard, fel licht krijgt een woonkamer nooit het gevoel van warmte, welkom en thuis. Dan kun je kiezen voor een lichtbron met een lagere lichtopbrengst of een andere kleur licht, maar de mooiste oplossing is vaak dat je het licht kunt dimmen. Dat maakt je lamp meteen lekker multifunctioneel (werklicht, basis licht en sfeerlicht)
Het jaren 30 interieur | lampen in stijl
Inspiratie
Een ronde voordeur, een zwart/wit terrazzo vloer in de hal, een visgraad vloer van echt hout in de woonkamer, een erker en kamer-en-suite deuren met glas in lood in de woonkamer. Allemaal kenmerken van de jaren 30 woning. Het jaren 30 huis en het jaren 30 interieur blijft onverminderd populair. Er wordt dan ook veel nieuwbouw in de jaren 30 stijl opgetrokken.
Het jaren 70 interieur | Retro verlichting
Inspiratie
Het interieur van de jaren 70 kenmerkt zich door het gebruik van ronde vormen, vrolijke kleuren, zachte stoffen en hout; donker hout. Nu ziet het interieur er vaak fris wit en licht uit, maar alles komt terug dus ook de seventies. Onder de naam retro zie je veel elementen uit het jaren 70 interieur terug in de huiskamer. Dit uit zich in een appeltjes groene bank, behang met een oranje paars patroon en ronde vormen.
Wat staat er op het energielabel van je lamp?
Uitleg
Op de doos van een nieuwe lamp zie je vaak een energielabel geplakt. Dit energielabel kan klein of groot zijn, afhankelijk of er een lichtbron wordt meegeleverd of niet. Maar wat staat er nu precies op zo’n energielabel en wat is de betekenis hiervan?
Welke soorten lampfittingen zijn er?
Uitleg
Je koopt een mooie lamp, maar dan heb je ook nog een lichtbron (peertje) nodig. Maar welke lichtbron is nou geschikt voor die bewuste lamp? Wat is precies het verschil tussen al die fittingen? Om dit duidelijk te maken hebben we deze blog geschreven.
De kleur van het jaar in het juiste licht
Inspiratie
2018 is begonnen en zowel Flexa als Histor hebben hun keuze voor kleur van het jaar bekend gemaakt. Waar in 2017 Histor en Flexa zo’n beetje op één lijn zaten met Dorade en het zeer populaire Denim Drift is er dit jaar een groot verschil in kleur. De achterliggende gedachte bij beide kleur-experts is echter hetzelfde. De behoefte om te ontsnappen aan de dagelijks drukte en de chaos van de technologie die ons overal omringt. Zowel Histor als Flexa zien dat rust en een behaaglijk thuis belangrijk is in 2018.

Archief