Blog lampen en verlichting Straluma

Straluma houdt u graag op de hoogte van de laatste trends op het gebied van verlichting. Dit willen we graag met u delen door middel van dit blog. Hier leest u alles omtrent verlichting, interieurtips en woontrends. Volg ons blog en blijf op de hoogte van alle noviteiten uit de verlichtingswereld.

banner
Series | Pearl het stralende middelpunt
Inspiratie
Herken je dit? Wanneer je eindelijk de perfecte hanglamp hebt gevonden en dat je er dan geen bijpassende wandlamp bij kunt vinden? Of als je spontaan verliefd wordt op een vloerlamp, maar er totaal geen bijpassende hanglamp of tafellamp bij te vinden is? Dan biedt een complete lampenserie uitkomst om je huis geheel op elkaar af te stemmen. Om die reden zetten wij onze series in het zonnetje, een serie over series dus. Het eerste blog in deze serie gaat over de Pearl!
Dim to warm
Uitleg
Allerlei soorten fittingen, verschillende wattages, Duizelingwekkend veel Kelvin of Lumen. Er is zoveel jargon op elk vakgebied, ook de wereld van verlichting zit vol met lastige terminologie! Redelijk nieuw is ‘Dim to Warm’. Hier leggen we uit wat ‘Dim to Warm’ is en hoe je dit kunt toepassen! Lees je mee?
De mooiste lampen bij Chinese Porcelain
Klantenservice
Druk druk druk … iedereen heeft er last van. Daarom is een rustig thuis belangrijker dan ooit. We verlangen allemaal naar echtheid en eenvoud. Blauw is een kleur waar we dit gevoel het meest mee associëren. Denk aan blauwe luchten en de diepblauwe zee. Daarnaast is blauw ook nog eens de kleur bij uitstek om de wereld van kleur in te stappen. Een echte beginners kleur! Maar beginner of gevorderd, Histor's Chinese Porcelain is een prachtige volle kleur.

Net als Flexa heeft ook Histor bij de kleur van het jaar verschillende kleurpaletten samengesteld. Deze drie trends bekijken de kleur Chinese Porcelain steeds vanuit een andere hoek. Groots als basiskleur, subtiel in de details of de gouden middenweg. Bij elk palet hebben wij de leukste verlichting uitgekozen.
Indirecte verlichting | ideeën & inspiratie
Inspiratie
Verlichting zorgt voor sfeer in je interieur en bepaald hoe we een ruimte ervaren. Maar hoe creëer je nou die comfortabele sfeer? Een belangrijk hulpmiddel daarvoor is indirect licht. In kantoorruimtes, ziekenhuizen en scholen maakt men al veel gebruik van indirect licht. Dit is mede om gedurende de dag geconcentreerd te blijven.

In huis wordt er nog aanzienlijk minder gebruik van gemaakt en dat is jammer. De verlichting van je woning dient diverse functies, je moet erbij kunnen werken en het moet vooral sfeervol zijn. De combinatie van direct en indirect licht zorgt dan voor een functioneel en sfeervol interieur. Maar wat is indirect licht en hoe pas je het toe? Lees snel verder, dan leg ik het allemaal uit!
Flexa kleur van het jaar 2020 | De mooiste lampen bij Tranquil Dawn
Klantenservice
2020 wordt een speciaal jaar, het luidt de start van een nieuw decennium in en daarmee het gevoel van nieuwe kansen en mogelijkheden. Flexa ziet het komende decennium als een nieuw begin en selecteerde de kleur ‘Tranquil Dawn’ voor deze nieuwe start. De kleur van 2020, Tranquil Dawn is een prachtige grijs groene kleur met een zachte blauwe ondertoon. Flexa heeft zich laten inspireren door de kleuren van de ochtend. De gedachte erachter is de voorliefde voor bezinning en hartelijkheid in een wereld die steeds hectischer en digitaler wordt.

Flexa heeft bij de kleur van het jaar vier verschillende paletten gecreëerd waarmee je in elk interieur uit de voeten kunt. Wij van Straluma laten bij elk palet de mooiste lampen zien. Zo is je woonkamer, slaapkamer of keuken in één keer echt helemaal up-to-date!
Calex, zie wat licht kan doen!
Inspiratie
Bijzondere en unieke lichtbronnen geven een simpele pendel een heel ander uiterlijk. Met een sfeer lichtbron van Calex kun je een lamp eenvoudig van stijl doen veranderen. Van landelijk naar romantisch, van industrieel naar luxueus of juist modern. Hoe? We laten hier de best bruikbare lampen zien waarin deze markante lichtbronnen geweldig tot hun recht komen.
Verlichting trends & woontrends voor 2020
Inspiratie
September is een magische maand. Het is de maand waar alle trends en kleurvoorspellingen voor het interieur van volgend jaar bekend worden gemaakt. Inmiddels zijn er heel veel verfspecialisten die een kleur aanwijzen voor het nieuwe jaar. Maar naast de nieuwe kleuren zijn er meer trends die volgend jaar onze interieurs zullen bepalen. Veel van deze trends kun je spotten op de grote interieurbeurs Maison et Objet in Parijs. Ook dit jaar zijn wij weer gaan kijken. Maison et Objet heeft ons nieuwe inspiratie gegeven, we hebben heel veel zin in al het moois dat we hebben gezien. Kijk je mee?
1 lichtbron–1schakelaar–3lichtstanden=3 stappen lichtbron
Inspiratie
Wanneer je kinderen huiswerk maken, je met z’n allen spelletjes doet of als je een intiem dinertje hebt. Je lichtbehoefte verandert van moment tot moment, van dag tot dag. Dan was de traditionele dimmer de enige optie, maar er is nu een nog veel betere optie! Dimmen zonder dimmen met de 3-stappen lichtbron. Geen ingewikkelde installatie, moeilijke gebruiksaanwijzingen of losse afstandsbedieningen. Lees alles over de handigste en meest sfeervolle lichtbron ooit gemaakt.
Alles over bedlampen
Inspiratie
Wist je dat de meeste boeken worden gelezen in bed? En daar heb je goed licht voor nodig! Maar je hebt niet alleen goede verlichting in de slaapkamer nodig voor het lezen van een boek! Een bedlampje is ook handig voor het opzoeken van je telefoon of je bril of het creëren van een gezellige sfeer! We vertellen je alles over de beste bedlampjes waar je op moet letten bij de aanschaf.
Japandi-Scandinese-Japanordic
Inspiratie
Soms zijn twee stijlen beter dan één. Eén van de coolste designtrends op dit moment is hier het absolute bewijs van. De hybride mix van modern – rustiek Scandinavisch en de traditionele elegantie van het Japanse interieur. Samen vormen ze een nieuwe kijk op minimalisme. Klinkt goed toch?

Archief