Verhuizen en verlichting voor elk budget

sfeervol licht voor elk budget

Het kopen van een huis is een kostbare aangelegenheid. Er is relatief weinig aanbod en heel veel vraag. Je zult dus moeten opbieden om je droomhuis te bemachtigen. Een goed bod zal, in veel gevallen, ten koste gaan van je spaargeld en daarmee van het budget voor de inrichting.

Sluitpost verlichting

Vloeren, wanden en meubels is waar de bulk van je budget aan op zal gaan. Maar wanneer de droombank en die prachtige eettafel eenmaal op je mooie nieuwe vloer staan merk je pas dat het best donker is tijdens het eten! Verlichting is vaak een sluitpost en daarmee ook precies datgene waar zwaar op wordt bezuinigd. En daar is natuurlijk niets mis mee, want goede verlichting hoeft niet duur te zijn!

Lichtadvies

Verlichting is echter wel precies datgene dat een interieur maakt of breekt en wat je budget ook is, je kunt het beste aan de slag gaan met een goed doordacht lichtplan. Hiermee voorkom je miskopen en win je sfeer en warmte in je nieuwe stulpje. Een echte win-win dus! Een sfeervolle woning willen we allemaal. Hiervoor is goede verlichting van groot belang. Daarvoor ga je rustig rond kijken zowel online als in diverse winkels en voor je het weet zie je alleen maar te dure spullen. Tja, niet iedereen heeft het geld voor dure lampen. Gelukkig is dat ook helemaal niet nodig. Wij laten zien dat je met weinig geld een sfeervolle woonkamer kunt creëren.

Maak hier een afspraak voor een persoonlijk en vrijblijvend lichtadvies. Let op, zonder afspraak kunnen wij u niet direct van dienst zijn!

Naam

Telefoonnummer

E-mailadres
De basis

Een sfeervolle woning willen we allemaal. Hiervoor is goede verlichting van groot belang. Wij laten zien dat je met weinig geld een sfeervolle woonkamer kunt creëren. Om een goede vergelijking te kunnen maken gaan we uit van een gemiddelde woonkamer waarin naast de zithoek ook de eettafel staat. We hebben dan de volgende lampen nodig:

 • hanglamp boven de eettafel
 • hang of plafondlamp in de zithoek
 • vloerlamp
 • tafellamp
 • wandlampje voor de sfeer

Wij stellen verlichting samen voor 5 verschillende woonstijlen (industrieel, landelijk, romantisch, modern en klassiek) met een budget van rond de € 300,-. Uiteraard letten we erop dat de lampen in het plaatje passen en hetzelfde gevoel uitstralen.

Industriële verlichting voor de woonkamer

sfeervol licht voor elk budget

02820052 12210137     06131781 02820056

Totaal bedrag: € 309,75

De zwarte details op de tafellamp, vloerlamp en wandspot, geven wat diepte en contrast aan deze leuke serie beton-look lampen. Ideaal voor in de industriële woonkamer. De hoogwaardige uitstraling en de eenheid die deze lampen samen vormen is dan een extra bonus.

Landelijke verlichting voor de woonkamer

sfeervol licht voor elk budget

02820220 20100076 20100106 06132002 20100108

Totaal bedrag: € 268,75

Een prachtig, rustgevend geheel van lampen. Het riet, hout en brons geven de ruimte warmte en halen de natuur naar binnen. Prachtig in een interieur met lichte kleuren en veel groen. Net als bij het industriële interieur gaat ook hier het grootste deel van het budget naar de vloerlamp. Samen zorgen de lampen voor een luchtig en tikkie stoer gevoel.

Romantische verlichting voor de woonkamer

sfeervol licht voor elk budget

  20100052  06131785  06131782  12700008

Totaal bedrag: € 290,90

Verlichting is een belangrijke basis. In deze romantische stijl hebben we gekozen voor witte lampen. Zodat de basis tijdloos wordt en jaren mee kan. Mocht je dus een andere kleur in je interieur willen dat hoef je alleen de accessoires te vervangen. Je bankrekening zal je dankbaar zijn, want dit kost een stuk minder. De vloer en tafellamp hebben in de nikkel poot een stukje hout en een houten trekschakelaar. Dit zorgt voor extra warmte. De leuke wandlamp geeft licht naar boven en beneden en geeft daarmee een extra dementie aan je wand.

Moderne verlichting voor de woonkamer

sfeervol licht voor elk budget

23220021  20100035    08451629 12210840  20100021

Totaal bedrag: € 283,80

De lampen allemaal in zwart geeft een sterk grafisch effect. Dit werkt zeer goed in een modern interieur, maar staat ook erg mooi in een Scandinavische setting. Het geeft de ruimte karakter en oogt samenhangend. Alle lampen hebben een zachte zijde glans, ook de samenhang versterkend. Gaaf aan deze verzameling lampen is het strakke uiterlijk ondanks alle ronde vormen.  

Klassieke verlichting voor de woonkamer

sfeervol licht voor elk budget

12480064 06131989    19771423     20100021

Totaal bedrag: € 350,85

Voor het klassieke interieur is het lastiger om de complete woonkamer met een budget te verlichten! De hanglamp is echter prachtig en het extra geld meer dan waard. Aangevuld met eenvoudige plafond, wand, tafel en vloerlamp zodat alle aandacht naar de prachtig vormgegeven hanglamp kan gaan.  

Budget tips voor je interieur

Soms is het gewoon echt tijd voor iets nieuws, maar je banksaldo laat dit helaas niet toe? Bekijk hier een aantal goedkope, maar echt effectieve trucs:

 • Extra sfeer creëer je door enkele mooie foto’s, kaarten en quotes uit te printen. Hang ze op met washi tape. Instant effect!
 • Kussens, heel veel kussens. Kussens zijn je beste vriend! Snel iets anders is een makkie door eenvoudig de hoesjes te vervangen.
 • Vloerkleden, niet van die grote dure gevallen, maar gewoon een kleedje van de blauw/gele Zweed of de kringloop winkel. Leg hem in de gang, het staat prachtig.
 • Een accentmuur! Kies 1 rol behang en behang 3 banen achter het dressoir. Of ga voor verf en schilder 1 wand. Werkt als een zonnetje!
 • Ga voor verschillende eetkamer stoelen. Dit geeft je interieur karakter en geeft je de kans om op koopjes jacht te gaan bij de kringloopwinkel.
 • De belangrijkste tip is ‘maak het persoonlijk’. Zorg voor spullen om je heen waar je blij van wordt of goede herinneringen aan hebt en je bent gelukkig!
Let op: prijzen onder voorbehoud!