Verhuizen en verlichting voor elk budget

Sfeervolle verlichting voor elk budget
Bron: lizmarieblog.com & designsponge.com

Het kopen van een huis is een kostbare aangelegenheid. Er is relatief weinig aanbod en heel veel vraag. Je zult dus moeten opbieden om je droomhuis te bemachtigen. Een goed bod zal, in veel gevallen, ten koste gaan van je spaargeld en daarmee van het budget voor de inrichting.

Sluitpost verlichting

Vloeren, wanden en meubels is waar de bulk van je budget aan op zal gaan. Maar wanneer de droombank en die prachtige eettafel eenmaal op je mooie nieuwe vloer staan merk je pas dat het best donker is tijdens het eten! Verlichting is vaak een sluitpost en daarmee ook precies datgene waar zwaar op wordt bezuinigd. En daar is natuurlijk niets mis mee, want goede verlichting hoeft niet duur te zijn!

Lichtadvies

Verlichting is echter wel precies datgene dat een interieur maakt of breekt en wat je budget ook is, je kunt het beste aan de slag gaan met een goed doordacht lichtplan. Hiermee voorkom je miskopen en win je sfeer en warmte in je nieuwe stulpje. Een echte win-win dus! Een sfeervolle woning willen we allemaal. Hiervoor is goede verlichting van groot belang. Daarvoor ga je rustig rond kijken zowel online als in diverse winkels en voor je het weet zie je alleen maar te dure spullen. Tja, niet iedereen heeft het geld voor dure lampen. Gelukkig is dat ook helemaal niet nodig. Wij laten zien dat je met weinig geld een sfeervolle woonkamer kunt creëren.

Maak nu een afspraak voor een persoonlijk en vrijblijvend lichtadvies!

Naam

Telefoonnummer

E-mailadres
De basis

Een sfeervolle woning willen we allemaal. Hiervoor is goede verlichting van groot belang. Wij laten zien dat je met weinig geld een sfeervolle woonkamer kunt creëren. Om een goede vergelijking te kunnen maken gaan we uit van een gemiddelde woonkamer waarin naast de zithoek ook de eettafel staat. We hebben dan de volgende lampen nodig:

 • hanglamp boven de eettafel
 • hang of plafondlamp in de zithoek
 • vloerlamp
 • tafellamp
 • wandlampje voor de sfeer

Wij stellen verlichting samen voor 5 verschillende woonstijlen (industrieel, landelijk, romantisch, modern en klassiek) met een budget van rond de € 300,-. Uiteraard letten we erop dat de lampen in het plaatje passen en hetzelfde gevoel uitstralen.

Industriële verlichting voor de woonkamer

Industriele verlichting voor de woonkamer
Bron: mydomaine.co.uk & homedit.com

02820052 12210136  06131781 02820056

Totaal bedrag: € 309,75

De zwarte details op de tafellamp, vloerlamp en wandspot, geven wat diepte en contrast aan deze leuke serie betonlook lampen. Ideaal voor in de industriële woonkamer. De hoogwaardige uitstraling en de eenheid die deze lampen samen vormen is dan een extra bonus.

Budget doe-het-zelf ideeën met beton

Over budget helaas, dus hierbij twee kleine bespaar tips voor het industriële interieur. Beton in het interieur geeft al snel een gave industriële look aan een ruimte. Een zak cement kost haast niets en je kunt er zoveel moois mee maken. Bijvoorbeeld een bijzettafeltje door een oude emmer te vullen met cement mix. Als je er een afgesloten buis in doet heb je minder cement nodig en is het tafeltje achteraf te tillen! Met de overgebleven mix maak je een setje onderzetters of koelkast magneten.

blijf binnen budget met deze zelfmaker! beton bijzettafel
Bron: bhg.com

Blijf binnen budget en maak je eigen koelast magneten!
Bron: athomeinlove.com

Landelijke verlichting voor de woonkamer

Landelijke verlichting voor de woonkamer 
Bron: blogbd.org & vtwonen.nl

12210847 20100047 20100106 12210416 12210384

Totaal bedrag: € 281,80

Een prachtig, rustgevend geheel van lampen. Het riet, hout en brons geven de ruimte warmte en halen de natuur naar binnen. Prachtig in een interieur met lichte kleuren en veel groen. Net als bij het industriële interieur gaat ook hier het grootste deel van het budget naar de vloerlamp. Samen zorgen de lampen voor een luchtig gevoel.

Budget doe-het-zelf ideeën met groen

Ruim binnen budget, dus nu shoppen we een spullen en maken we iets waar je rustig van wordt, zo vergeet je de geldzaken. Een kleine sfeer tip voor het landelijke interieur dus. Een landelijk interieur kan niet zonder planten, zonder groen. We gaan nu aan de slag met een kleine lucht plant hanger!

Budget doe-het-zelf-idee met groen  
Bron: homeyohmy.com

Romantische verlichting voor de woonkamer

romantische verlichting voor de woonkamer
Bron: dreamdivers.com & vtwonen.nl

  20100052  06131785  06131782  12700008

Totaal bedrag: € 290,90

Verlichting is een belangrijke basis. In deze romantische stijl hebben we gekozen voor witte lampen. Zodat de basis tijdloos wordt en jaren mee kan. Mocht je dus een andere kleur in je interieur willen dat hoef je alleen de accessoires te vervangen. Je bankrekening zal je dankbaar zijn, want dit kost een stuk minder. De vloer en tafellamp hebben in de nikkel poot een stukje hout en een houten trekschakelaar. Dit zorgt voor extra warmte. De leuke wandlamp geeft licht naar boven en beneden en geeft daarmee een extra dementie aan je wand.

Budget doe-het-zelf ideeën met een vleugje romantiek

Geld over! Shop bij de kringloop een aantal oude vaasjes, wat lege flessen erbij en een spuitbus verf. Maak de vaasjes schoon en spuit ze in je favoriete kleur. Na het drogen vul je de vaasjes met je lievelingsbloemen en klaar is Kees! In plaats van de spuitbus kun je ook een potje schoolbordverf scoren. Geen budget voor glaswerk? Dan bewaar je gewoon je lege blikjes voor een vergelijkbaar resultaat.  

do it yourself (diy) zelf maken - de leukste vaasjes
Bron: flickr.com, hearthomemag.co.uk & libelle.nl

Moderne verlichting voor de woonkamer

moderne verlichting voor de woonkamer
Bron: vtwonen.nl

12480023  20100035     08451629 06131771  20100021

Totaal bedrag: € 299,90

De lampen allemaal in zwart geeft een sterk grafisch effect. Dit werkt zeer goed in een modern interieur, maar staat ook erg mooi in een Scandinavische setting. Het geeft de ruimte karakter en oogt samenhangend. Alle lampen hebben een zachte zijde glans, ook de samenhang versterkend. Gaaf aan deze verzameling lampen is het strakke uiterlijk ondanks alle ronde vormen.  

Budget doe-het-zelf ideeën met een streepje voor

Doe nog een kleine investering en schaf een aantal rolletjes washi tape aan. Hoewel het niet de goedkoopste tape soort is, is het wel een van de meest veelzijdige. Geef een deur extra aandacht met een strak lijnenspel of kies voor een simpel dessin van plusjes over de gehele wand. Waar je ook voor gaat. Het staat super en is makkelijk te verwijderen wanneer je iets anders wil.  

washi tape - kleine moeite snel effect
Bron: aprilandmay.com, jokohok.info & everythingemilyblog.com

Klassieke verlichting voor de woonkamer

KLassieke verlichting voor de woonkamer
Bron: straluma.nl & simpledetailsblog.blogspot.com

12480008  20100047  19771423     20100049

Totaal bedrag: € 325,85

Voor het klassieke interieur is het lastiger om de complete woonkamer met een budget te verlichten! De hanglamp is echter prachtig en het extra geld meer dan waard. Aangevuld met eenvoudige pendel, wand, tafel en vloerlamp zodat alle aandacht naar de prachtig vormgegeven hanglamp gaan.  

Klassieke budget doe-het-zelf ideeën

Ai, over budget. Tijd voor een tweetal zeer goede besparingen voor een klassiek interieur dus. We gaan de wand aanpakken. Je kunt een prachtige klassieke wand krijgen door deze te verven en er daarna overheen te gaan met een patroonroller met een lichtere tint van dezelfde kleur. Een andere optie die voor snel effect is de lambrisering. Hiervoor kun je kant en klaar pakketten aanschaffen, maar je kunt ook doen alsof door met profiellatten aan de slag te gaan. Dit is snel en scheel een hoop geld! Het is echter wel een klusje waar je een beetje handig voor moet zijn!  

klassieke budget doe-het-zelf ideeen
Bron: welke.nl & flinders.nl

Budget tips voor je interieur

Soms is het gewoon echt tijd voor iets nieuws, maar je banksaldo laat dit helaas niet toe? Bekijk hier een aantal goedkope, maar echt effectieve trucs:

 • Extra sfeer creëer je door enkele mooie foto’s, kaarten en quotes uit te printen. Hang ze op met washi tape. Instant effect!
 • Kussens, heel veel kussens. Kussens zijn je beste vriend! Snel iets anders is een makkie door eenvoudig de hoesjes te vervangen.
 • Vloerkleden, niet van die grote dure gevallen, maar gewoon een kleedje van de blauw/gele Zweed of de kringloop winkel. Leg hem in de gang, het staat prachtig.
 • Een accentmuur! Kies 1 rol behang en behang 3 banen achter het dressoir. Of ga voor verf en schilder 1 wand. Werkt als een zonnetje!
 • Ga voor verschillende eetkamer stoelen. Dit geeft je interieur karakter en geeft je de kans om op koopjes jacht te gaan bij de kringloopwinkel.
 • De belangrijkste tip is ‘maak het persoonlijk’. Zorg voor spullen om je heen waar je blij van wordt of goede herinneringen aan hebt en je bent gelukkig!

budget tips voor je interieur
Bron: poppytalk.com, histor.nl & zhuanlan.zhihu.com