6 producten

Sorteer

Stijl: Tiffany Verlichting
Aantal lichtpunten
Stijl
toon meer
toon minder
Uitvoering
toon meer
toon minder
Ruimte
Dimbaar
toon meer
toon minder
Verstelbaar
Energiezuining
12480210
339,-
-15%
289,-
✔ ruim op voorraad!
12600039
12600042
12600007
12600047
12600022
1 pagina's   1

Tiffany Verlichting

Tiffany verlichting is uitgevonden door Louis Comfort Tiffany; een Amerikaans glaskunstenaar en ontwerper. Als zoon van de wereldberoemde ouders die het sieradenbedrijf Tiffany en Co. hebben opgestart, was kleine Louis al vroeg gefascineerd door het creëren van dingen. Tiffanylampen werden, en worden nog altijd op de originele manier, met de hand vervaardigd. Iedere Tiffany lamp is dan ook uniek door het kleurgebruik. Originele Tiffanylampen uit de periode 1890 - 1910 zijn eigenlijk alleen nog te vinden in musea en in de verzamelingen van de zeer, zeer rijken. Maar er worden nog steeds nieuwe lampen gemaakt, waarvan Straluma u een selectie hanglampen, tafellampen, vloerlampen en wandlampen biedt. Tiffany verlichting gaat uitermate goed samen met klassieke meubelen of een art deco interieur.

De geschiedenis van Tiffany verlichting

Louis Comfort Tiffany begon in de jaren 1890 met de commerciële productie van lampen. Zijn vroegste lampen waren olielampen met kappen van geblazen, loodhoudend glas, in combinatie met bronzen voeten. Als later elektrische verlichting betaalbaar en populairder wordt, begint Tiffany zijn klanten de keus te geven tussen olie- of elektrische lampen. Na een reis naar Europa was Tiffany diep onder de indruk van de imposant gekleurde ramen in veel Europese kerken, waaronder die van de kathedraal van Chartres. Tiffany begon niet lang daarna te experimenteren met het vervaardigen van gekleurd glas. In 1894 vroeg Tiffany een patent aan op zijn beroemde Favrile glas, een versmelting van normaal opaliserend wit glas en helder "antique" gekleurd glas (het type glas dat al eeuwen gebruikt wordt in glas-in-loodramen). Hij ontwikkelde de techniek om kleine stukken glas met behulp van koperfolie aan elkaar te solderen zodat je er op ronde mallen ook vormen van glas kan maken. Zo ontstonden de beroemde Tiffany lampen. Dit is een van de verschillen met het maken van glas-in-lood. Glas-in-lood is altijd vlak.

Aan het begin van de twintigste eeuw produceerde Tiffany vanuit New York lampenkappen met grote diversiteit. Naast geometrische patronen met Indiaanse, Moorse en andere motieven zijn er verschillende dieren- en bloemdessins afgebeeld in allerlei vormen en maten. Om nog meer de individuele smaak van de klant tegemoet te komen waren kappen en voeten uitwisselbaar.

Een hele verzameling

De laatste jaren neemt Tiffany verlichting weer toe in populariteit. Door de grote vraag zijn daardoor op de Europese en Aziatische markt replica’s ontstaan van Tiffany lampen. Deze replica’s zijn van matige kwaliteit en worden in massaproductie gefabriceerd. Straluma is een speciaalzaak in verlichting en koopt alleen de echte Tiffany lampen in die door handwerk vervaardigd zijn.

Wilt u eens een kijkje komen nemen? Kom gerust langs in onze 7.500 m² grote showroom in Barendrecht. U kunt er gratis parkeren en we helpen u graag met een persoonlijk en vrijblijvend advies.