Over Straluma


Het familieverhaal van Straluma

Ons familieavontuur in de wereld van verlichting en elektronica begon in 1940. Dat jaar openden mijn grootouders een bescheiden winkel aan de Groene Hilledijk in Rotterdam, bekend als Straluma.

Aanvankelijk richtten ze zich op het verkopen van huishoudelijke apparaten en elektrische benodigdheden zoals zekeringen en kabels. Na verloop van tijd, onder de visionaire blik van mijn grootvader, groeide het assortiment uit met een verscheidenheid aan verlichtingsoplossingen. Vanaf een jonge leeftijd was hun zoon, mijn vader, actief betrokken bij het reilen en zeilen van de winkel.

 

Een Nieuwe Fase voor Straluma

1972 markeerde een spannende wending voor Straluma. We namen afscheid van ons kleine winkeltje en openden een moderne showroom in het toen net nieuwe winkelcentrum Zuidplein. Onze focus verschoof: de verlichtingscollectie werd uitgebreider en naast huishoudelijke apparaten begonnen we ook met de verkoop van meubels. Dit assortiment ontwikkelde zich geleidelijk tot een compleet meubelprogramma. Om onze expertise in verlichting verder te benadrukken, openden we een gespecialiseerde verlichtingswinkel aan de Karel Doormanstraat, genaamd ‘Van Meer’. Deze winkel onderscheidde zich door de verkoop van exclusieve verlichtingsstukken.

Wens in vervulling

Bij Straluma koesteren we onze familiewortels. Onze toewijding, conservatieve financieringsmethoden, robuuste financiële reserves, en de langetermijnvisie van mijn vader hebben in 1997 geleid tot het realiseren van een langverwachte droom. Onze winkels zijn verhuisd naar een nieuw, eigen gebouw in het industrieterrein Reijerwaard in Barendrecht. Deze locatie beschikt over een indrukwekkende showroom van 7500 m2 en biedt ruime, gratis parkeermogelijkheden. Gelegen direct aan de A15, is onze winkel gemakkelijk toegankelijk, zelfs voor klanten van ver buiten de stad. Met trots kunnen we zeggen dat we de grootste verlichtingswinkel van Nederland zijn, een prestatie waar we als familiebedrijf enorm trots op zijn.

Stevige discussies

Mijn reis bij Straluma begon met een parttime baan naast mijn studie, waar ik op kantoor werkte. Deze waardevolle ervaring is inmiddels geëvolueerd naar een gestructureerd rooster waarbij ik zowel op kantoor als in de winkel actief ben. Een van de grootste voordelen bij Straluma is de kans om te groeien en te leren, met mijn vader als mijn mentor. Zijn ervaring en kennis zijn onbetaalbaar in mijn ontwikkeling binnen het bedrijf.

Innovatie gaat echter niet zonder slag of stoot. Zo zijn er levendige discussies geweest, vooral over de integratie van onlinehandel. Mijn vader, representatief voor de oudere generatie, was sceptisch over het idee van online kopen zonder het product fysiek te ervaren, vooral als het gaat om iets cruciaals en complex als verlichting en meubels. Echter, wat ooit ondenkbaar was, is nu werkelijkheid geworden.

De jongere generatie, opgegroeid met het internet, vindt online winkelen een tweede natuur. Na een jaar hard werken aan onze webshop, zijn we benieuwd hoe deze moderne stap de traditionele zorgen zal wegnemen en ons bedrijf naar nieuwe hoogten zal brengen."

Ervaar het Zelf: Kom Kijken en Voelen in Onze Showroom!

Bij Straluma bieden we u het beste van twee werelden: de unieke ervaring van onze ruime showroom van 7500 m2 en het gemak van online shoppen. In onze showroom kunt u de producten niet alleen zien, maar ook ervaren en testen. Ons team van deskundige verkopers en gespecialiseerde verlichtingsadviseurs staat klaar om u te helpen bij het kiezen van de perfecte verlichting. Zij ontwerpen zelfs een op maat gemaakt verlichtingsplan voor u, geheel vrijblijvend.

Wanneer u niet meteen een keuze kunt maken, neemt u de informatie gewoon mee naar huis om er eens rustig over na te denken. Weet u wat u hebben wilt, dan kunt u de verlichting vanuit de luie stoel alsnog bij ons bestellen. We hebben drie auto’s rijden die uw product op afspraak bij u thuis bezorgen. Desgewenst zorgen we ook voor het plaatsen of ophangen van de verlichting.

Ontdek Onze Wereldse Verlichtingscollectie: Meer dan 9000 Lampen in Showroom

Ontdek onze uitgebreide collectie van meer dan 9000 lampen in onze indrukwekkende showroom! We bieden een groot assortiment aan direct beschikbare verlichtingsopties. Ons toegewijde inkoopteam reist de wereld rond om de meest unieke en stijlvolle verlichting te selecteren. Van de dynamische markten in Hong Kong tot de gerenommeerde fabrikanten in Nederland, Italië, Polen, Spanje en Duitsland, wij zorgen ervoor dat onze collectie altijd vernieuwend is. Wekelijks voegen we nieuwe items uit onze showroom toe aan onze online webshop, zodat u steeds iets nieuws kunt ontdekken.

Persoonlijke Benadering: Onze Kernwaarde

Ik hoop dat u genoten heeft van het lezen over onze passie. Internet biedt de vrijheid om te kiezen wat u leest, en met dit bericht willen wij benadrukken hoe essentieel persoonlijk contact voor ons is als familiebedrijf. Bij Straluma bent u altijd welkom voor deskundig advies, het stellen van vragen, of voor onze uitstekende service. Natuurlijk kunt u ook eenvoudig en snel uw producten bestellen via onze webshop.

Straluma, opgebouwd door mijn vader, staat als een huis dankzij zijn solide fundament. In deze uitdagende economische tijden is het mijn taak om deze erfenis te koesteren en voort te zetten. De toekomst is onzeker, en het blijft een vraag of fysieke winkels zullen blijven bestaan. Gaan we een tijdperk tegemoet waarin we geen winkels meer hebben om producten echt te zien en aan te raken, om inspiratie op te doen en de nieuwste trends te ontdekken? En wat gebeurt er met dat persoonlijke contact dat zo waardevol is? Wij bij Straluma zetten ons volledig in om te bewijzen dat onze winkel een blijvende waarde heeft, zodat we ook in de toekomst dé referentie blijven voor meubels en verlichting."

Groeten,
Yvonne