Dim to warm
Uitleg
Dim to warm
Allerlei soorten fittingen, verschillende wattages, Duizelingwekkend veel Kelvin of Lumen. Er is zoveel jargon op elk vakgebied, ook de wereld van verlichting zit vol met lastige terminologie! Redelijk nieuw is ‘Dim to Warm’. Hier leggen we uit wat ‘Dim to Warm’ is en hoe je dit kunt toepassen! Lees je mee?

Warm Glow

Soms staat er op de verpakking ‘Warm Glow’. Warm Glow is precies hetzelfde als dim to warm!

Wat betekent ‘dim to warm’

We beginnen met de basics. Dim to warm betekent dat wanneer je een lichtbron dimt deze niet alleen minder licht geeft, maar ook een warmere kleurtemperatuur krijgt.

Waarom kies je voor Dim to Warm of Warm Glow?

Voor sfeerlicht kies je meestal een lichtbron met een warmere kleurtemperatuur. Dit zorgt dat het lamplicht voelt als een zonsondergang, in ons brein voelt dit gezellig en knus aan. Voor basis of werklicht gaat de voorkeur uit naar een koelere kleurtemperatuur. Dit zorgt voor energie en beter licht op je krantje! Wanneer één lamp echter beide doelen moet kunnen bedienen is het slim om te kiezen voor een lichtbron waarmee je in beide situaties de perfecte oplossing hebt. Dim to Warm is die perfecte oplossing.

Dim to warm | vergelijk dim to warm met standaard LED
Hier zie je een vergelijking tussen een standaard ledlamp en een ‘Dim to Warm’ ledlamp. De percentages die je ziet is hoeveel de lamp is gedimd.

De harde feiten

De lichtbron start op met een kleurtemperatuur van 2700 Kelvin. Deze kleur wordt warm wit genoemd. Wanneer je de lamp dimt zal de kleur temperatuur dalen naar minimaal 2200 Kelvin. Hierdoor wordt de lamp warmer van kleur.

Overzicht van de kleurtemperatuur

Dim to warm | Kelvin in full color!
Meer over kleurtemperatuur lees je in onze Masterclass Kelvin.

Meer weten?

Komen de andere jargon termen je totaal niet bekend voor? Geen probleem. In een aantal masterclasses hebben we alles duidelijk voor je uiteengezet.
Masterclass LED
Masterclass Lumen
Masterclass Dimmen
Masterclass Kelvin

Er zijn nog geen reacties geschreven op dit artikel. Wees de eerste!
Uw reactie
Uw naam (wordt getoond):    
Uw e-mailadres (wordt niet getoond):    
Uw reactie: