Sfeer in huis met warm licht
Inspiratie
Sfeer in huis met warm licht
Na een lange dag is er niets fijner dan thuiskomen in een huis wat je als ware omarmt wanneer je er binnen stapt. Dat warme gevoel krijg je niet alleen van een goedwerkende kachel of een inrichting waar je blij van wordt, maar dit realiseer je vooral door het gebruik van de juiste verlichting. De kleur en kleurtemperatuur van het licht is dan ook cruciaal. Maar hoe krijg je de nostalgische kleur van gloeilampen nu deze zo goed als uitverkocht zijn?

De kleur van licht; Warm-wit en flame licht

In de lichtindustrie hebben ze de verschillende lichtkleuren een benaming gegeven. Warm-wit, koel-wit, flame … Klinkt fijn, maar welke kleur is warm-wit eigenlijk? Warm-wit is de kleur van de oude vertrouwde gloeilamp. En ken je de flame gloeilampen nog van vroeger? Met die mooie zonsopgangkleur? Dat is flame.

Kleurtemperatuur

Om ervoor te zorgen dat warm-wit ook warm-wit is hebben we de kleurnaam gekoppeld aan een kleurtemperatuur. Deze wordt gemeten in graden Kelvin (K). Warm-wit is 2700K, flame is 2200K.
Verlichting met helder glas
Dit is het kleurtemperatuur overzicht om alles wat inzichtelijker te maken.

Vintage LED lichtbronnen

De revival van de originele Edison kooldraad lichtbronnen zijn al enige tijd trendy. Tegenwoordig geen gloeilamp meer, maar verkrijgbaar in de hedendaagse LED uitvoering. Deze LED filament lichtbronnen zijn prachtig om te zien! In de vintage uitvoering geven ze ook nog eens behaaglijk warm licht (2000K - 2200K). Wanneer je een aantal vintage lichtbronnen naast elkaar zet dan zien we een aantal modellen en soorten. We gaan ze hier allemaal bekijken!

• Verschillende modellen (peer, bol en buis)
• Verschillende filament patronen
• Verschillende dim methodes
• Specials

Vintage LED lichtbronnen; de modellen

Sfeer in huis met warm licht

De peer

Deze klassieke (Edison) peer geeft de sfeer van vroeger en is zeer populair. Deze lichtbron heeft een #27 (grote) fitting. Prachtig in landelijke of industriële interieurs.

De bol

Deze multifunctionele lichtbron is er in verschillende maten. Er is er dus altijd een die past! Deze lichtbron wordt vaker gebruikt in het romantische of landelijke interieur.

De buis

Deze strakke variant van de Edison lamp doet het uitermate goed in een modern interieur. De lamp is bovendien smaller dan de bol en past daardoor in diverse armaturen!

Vintage LED lichtbronnen; de filamentpatronen

Sfeer in huis met warm licht

De zigzag lijnen

Deze lichtbron is voorzien van verticale LED filament lijnen. De lichtbron heeft daardoor een klassieke uitstraling

De spiraal

De gedraaide spiraal is speels en vrolijk

Indirect

Dit is een zeer speciale lichtbron. Deze heeft namelijk geen LED filament, maar een glazen buisje waarop een lijnen spel is geëtst. LED diodes onder in de lamp verlichten deze fraaie lijnen. Meer over deze lichtbron bij de dim methodes.

Vintage LED lichtbronnen; dim methodes

Dimmen met een dimmer

Sfeer in huis met warm licht
Het dimmen van LED lichtbronnen vergt enige attentie. Een ‘gewone’ dimmer werkt vaak niet voor een LED lichtbron. Bovendien is niet elke LED lichtbron dimbaar. Let daar dus goed op bij aankoop. De meeste vintage lichtbronnen zijn echter dimbaar met een speciale LED-dimmer. Deze kan lage wattage dimmen.

3-stappen lichtbron

Sfeer in huis met warm licht
Nieuw is de drie-stappen lichtbron. Deze kunt u gewoon dimmen met een normale wandschakelaar. Deze lichtbron start op 100%, wanneer je de lamp uit en aan doet gaat deze naar 50%, doe je dit nog een keer dan dimt de lichtbron naar 20%. Dit zijn de 3 meest gebruikte standen van een dimmer. Het grote voordeel van deze lichtbron is dat je geen ingewikkelde installatie hoeft door te lopen en geen aparte dimmer hoeft aan te schaffen. Bovendien werkt deze lichtbron ook perfect in een tafellamp.

Vintage LED lichtbronnen; de specials

Sfeer in huis met warm licht
Naast de standaard lichtbronnen hebben wij ook een aantal zeer mooie extra grote lichtbronnen in ons assortiment. Deze hebben dezelfde vintage afwerking, eveneens voorzien van warme kleuren. De prachtige modellen staan fantastisch in een simpele pendel hanglamp.

Andere fittingen en modellen

Maar er is meer, want naast al deze zeer mooie lichtbronnen zijn er ook de lichtbronnen voor spotjes en schemerlampen. Stuk voor stuk geven ze het warme licht dat je nodig hebt voor een thuis dat je als een warme jas omhult. Prachtig warm-wit (2700K) licht krijg je bijvoorbeeld van de volgende lichtbronnen.
Sfeer in huis met warm licht

LED gloeilamp E27

Deze eenvoudig uitziende lichtbron is dimbaar. Het licht wordt warmer wanneer je hem dimt (2700K - 2200K). Ideaal om bij te lezen en sfeervol tijdens een diner of feestje.

GU10

Warm-wit in het spotlicht. Perfect voor veel verschillende wandlampen en spots! Verkrijgbaar in zowel dimbare als niet dimbare uitvoeringen.

Kleine kaars of kogellamp E14

Ook de kaarslamp en de kogellamp voor de kleine fitting zijn ook verkrijgbaar in LED uitvoering. Gewoon in warm-wit! Prachtig licht in je schemerlamp of bedlampje.

Tijd dus voor een licht make-over! Kom gezellig langs in onze showroom en bekijk alle mogelijkheden om je huis om te toveren tot een sfeervol thuis.


Er zijn nog geen reacties geschreven op dit artikel. Wees de eerste!
Uw reactie
Uw naam (wordt getoond):    
Uw e-mailadres (wordt niet getoond):    
Uw reactie: