Sfeervol licht met smoke led
Inspiratie
Sfeervol licht met smoke led
Ben jij ook zo gek op open lampen, maar hou je weer niet zo van die gelige vintage lichtbronnen die daar meestal in zitten? Zoek je iets dat moderner oogt? Dan hebben wij goed nieuws! Eén van de laatste ontwikkelingen op het gebied van LED is de smoke of titanium-look lichtbron. Deze lichtbron is een echte must, één bonk sfeer. Ze zien er veel moderner uit dan de vintage lichtbron. Maar hoe pas je deze toe en welke opties zijn er.

Grijs/grey, smoke/smokey of titanium

Deze modern lichtbron is te vinden onder veel verschillende namen. Dat maakt het zoeken wat lastiger, maar de lampen zijn allemaal eigenlijk hetzelfde. Lichtbronnen als deze geven een ruimte meer sfeer. Niet alleen wanneer de lamp aan staat, maar ook wanneer deze niet brand!

Nadelen van de titaniumlook lichtbron

Ja, er zit een nadeel aan, eentje maar hoor, maar we moeten hem wel even melden! De smokey lichtbron heeft meestal een lagere lichtopbrengst dan de vintage lichtbron. Dit komt omdat het glas een stuk donkerder is waardoor er minder licht naar buiten kan. Dit maakt ze meer geschikter voor sfeerlicht dan voor leeslicht. Het echter wel zo dat wanneer je een lamp voor meer lichtbronnen hebt (een drie, vier of vijf lichts) je meestal weer wel voldoende licht hebt om je krantje te lezen.

Hoe gebruik je de titanium lichtbron?

De diepe glans van het glas geeft enorm veel sfeer en de lamp staat dan ook vooral erg mooi in een glazen of open lamp. Een titanium lichtbron staat bijvoorbeeld ook erg mooi in een simpele pendel boven je nachtkastje. Maar in een open tafellamp is deze lichtbron ook een statement.

De modellen; De basis vormen van de titanium lichtbron

Image

De peer

Deze klassieke (Edison) peer geeft de sfeer van vroeger en is zeer populair. Deze lichtbron heeft een E27 (grote) fitting. Prachtig in modern of industriële interieurs.

De bol

Deze multifunctionele lichtbron is in verschillende maten verkrijgbaar. Er is er dus altijd een die past! Deze lichtbron wordt vaker gebruikt in het romantische of moderne interieur.

De buis

Deze strakke variant van de Edison lamp doet het uitermate goed in een modern interieur. De lamp is bovendien smaller dan de bol en past daardoor in diverse armaturen!

Titanium lichtbronnen dimmen

Image
Spiksplinternieuw is de smoke drie-stappen lichtbron. Deze kunt u gewoon dimmen met een normale wandschakelaar. Deze lichtbron start op 100%, wanneer je de lamp uit en aan doet gaat deze naar 50%, doe je dit nog een keer dan dimt de lichtbron naar 20%. Dit zijn de 3 meest gebruikte standen van een dimmer. Het grote voordeel van deze lichtbron is dat je geen ingewikkelde installatie hoeft door te lopen en geen aparte dimmer hoeft aan te schaffen. Bovendien werkt deze lichtbron ook perfect in een tafellamp.

De specials; Titanium lichtbronnen van Calex

Image
Naast de standaard vormen verkopen wij ook deze prachtig vormgegeven lichtbronnen van Calex. Ze zijn verkrijgbaar in groot en nog groter (XXL)! Hier zie je een greep uit ons assortiment met als klapstuk de prachtige vormgegeven Calex Ypsilon. Meer van Calex? Bekijk hier ons hele Calex assortiment

Meer weten?

>> Lees alles over lichtopbrengst in onze masterclass LUMEN.
>> Liever warm vintage LED? Lees er alles over in ons blog sfeer in huis met warm licht

Er zijn nog geen reacties geschreven op dit artikel. Wees de eerste!
Uw reactie
Uw naam (wordt getoond):    
Uw e-mailadres (wordt niet getoond):    
Uw reactie: