Japandi-Scandinese-Japanordic
Inspiratie
Japandi-Scandinese-Japanordic
Soms zijn twee stijlen beter dan één. Eén van de coolste designtrends op dit moment is hier het absolute bewijs van. De hybride mix van modern – rustiek Scandinavisch en de traditionele elegantie van het Japanse interieur. Samen vormen ze een nieuwe kijk op minimalisme. Klinkt goed toch?

Japandi, Scandinese of Japanordic

Deze vormgeving is zo nieuw dat men het nog niet eens is over de naam! De termen Japandi, Scandinese en Japanordic staan allen voor deze geheel nieuwe stijl. Maar wat is Japandi? Hoe pas je deze stijl toe? Lees snel verder en kom alles over Japandi te weten, hier leggen wij uit wat Japandi is en hoe het werkt bij jou thuis.

Trends 2019

Zoals wij al voorspelden voor 2019 zouden donkere rijke kleuren zijn intrede doen in het Scandinavische interieur. Inmiddels heeft het beestje dus een naam en zie hier de geboorte van een nieuwe stijl: 'Japandi', 'Scandinese', 'Japanordic'. Ach, zolang het beestje maar een naam heeft! Niet alleen de Scandi trend-voorspelling, maar ook het ‘werelds wonen’ past perfect bij de meest recente woonontwikkeling 'Japandi'.

Mag je deze stijl een trend noemen? Japandi is waarschijnlijk geen tijdelijke trend maar heeft alle kenmerken voor een blijvertje.

Wat is Japandi?

Japandi-Scandinese-Japanordic | Wat is Japandi?
Simpel gezegd is Japandi een hybride trend. Deze nieuwe look heeft de moderne flair van Scandinavisch design en combineert het met de tijdloze elegantie van de Japanse esthetiek. Dit om een stijl te creëren die het beste van beide werelden samenbrengt.

Het is niet moeilijk om te zien waarom deze twee stijlen zijn samen zijn gekomen. Hoewel ze van verschillende kanten van de wereld komen, delen ze dezelfde principes. Beide zijn oefeningen in minimalisme. Beiden benadrukken het belang van het creëren van functionele ruimtes die worden gedefinieerd door een handvol ‘statement’ stukken in plaats van een overvloed aan decoraties.

Het zijn de verschillen die deze fusie bijzonder interessant maken. Terwijl Japanse ruimtes te glad, bijna steriel, kunnen worden voegen de rustieke details in Scandinavisch design diepte toe. Waar Scandinavische interieurs de neiging hebben zo neutraal te zijn, kunnen ze kil en onpersoonlijk lijken, voegt het rijke kleurenpalet van de Japanse stijl meer warmte toe aan het interieur.

Waar in Japanse interieurs ‘wabi-sabi’ –het vinden van schoonheid in imperfectie– heel belangrijk is, vind je in Scandinavische interieurs ‘hygge’ –creëren van gezelligheid en warmte– terug. Beide steken een stokje voor het kille en steriele gevoel van het minimalisme. Het zijn wabi-sabi en hygge die karakter en persoonlijkheid meegeven aan de Japandi stijl.

Hoe krijg je Japandi in je interieur?

Japandi-Scandinese-Japanordic | Hoe krijg je Japandi in je interieur?
Is je interieur Scandinavisch? Begin dan met het toevoegen van groene planten zoals een mooie bonsai. Dit verzacht de strakke lijnen en geeft warmte en een Japans gevoel. Kleuren in de Japandi stijl zijn voornamelijk zacht grijs, bleek roze, babyblauw en pastel groen. Hier voeg je echter diepere rijke tinten aan toe zoals grafiet, indigo, smaragdgroen en zelfs zwart. Deze diepe kleuren gebruik je spaarzaam als accentkleur.

Kenmerkend aan het Japandi interieur zijn de lage meubelen. Dit geeft een zeer Japanse sfeer aan de ruimte en zorgt ervoor dat je kamer hoger oogt! Daarnaast zie je, naast het lichte blonde hout uit het Scandinavische interieur, ook warme diepe houtkleuren. Deze mix maakt het geheel bijzonder.

De mooiste verlichting voor het Japandi interieur

Japandi-Scandinese-Japanordic | De mooiste verlichting voor het Japandi interieur
Japandi-Scandinese-Japanordic Japandi-Scandinese-Japanordic Japandi-Scandinese-Japanordic

Japandi-Scandinese-Japanordic Japandi-Scandinese-Japanordic Japandi-Scandinese-Japanordic

Japandi-Scandinese-Japanordic Japandi-Scandinese-Japanordic Japandi-Scandinese-Japanordic

Hier getoond:
19350073 | Sfeervolle houten eettafelhanglamp groot
12210899 | Light&Living tafellamp Askjer hout+glas
12480034 | Grote eettafel hanglamp zwart balk

19000034 | Hanglamp couture wit 60cm
09250764 | Grote witte hanglamp glas met chroom (alleen verkrijgbaar in onze showroom)
19771554 | Moderne hanglamp balk incl LED en dimmer (alleen verkrijgbaar in onze showroom)

19870016 | Design hanglamp Kelly bol wit
08451795 | Moderne booglamp met grijze kap
12210902 | Tafellamp Arturos zwart met smoke glas

Er zijn nog geen reacties geschreven op dit artikel. Wees de eerste!
Uw reactie
Uw naam (wordt getoond):    
Uw e-mailadres (wordt niet getoond):    
Uw reactie: