Glazen verlichting voor elke woonsmaak
Inspiratie
Glazen verlichting voor elke woonsmaak
Glas is al heel lang niet meer weg te denken uit het interieur. Glas wordt al gebruikt voor verlichting sinds de olielamp en de gaslamp. Tegenwoordig is glas overal. De glazen lamp is weer helemaal on trend! Dat is niet vreemd, want glazen lampen zijn echte pareltjes in het interieur.
Top 10 | glazen lampen

Voordelen van glazen verlichting

Het grootste voordeel van lampen van glas is de transparantie. Licht wordt optimaal benut. Omdat je door de lamp heen kunt kijken oogt een ruimte groter dan hij in werkelijkheid is. Ideaal dus in een kleine donkere ruimte. Daarnaast werkt een glazen lamp in iedere ruimte en met alle materialen. Hierdoor is een glazen lamp geschikt voor elke interieurstijl van industrieel tot romantisch, van klassiek tot design.
De soorten verlichting van glas
Glazen verlichting is op dit moment te verdelen in 5 groepen.
- Helder glas
- Titanium-look of smokey glas
- Gekleurd glas
- Wit glas
- Grote (LED) kooldraad lichtbronnen

Verlichting met helder glas

Verlichting met helder glas
Hanglampen van helder glas ogen fris en modern. Omdat je door het glas heen kijkt zijn lampen van helder glas bijzonder geschikt zijn voor kleinbehuisden. Lampen van helder glas nemen de kleur van het interieur over en de glans van het glas zorgt voor een subtiele diepgang van het interieur.

Verlichting met helder glas Verlichting met helder glas Verlichting met helder glas
Hier getoond:
- Metalen plafondlamp zwart met glas
- Hanglamp glazen bol 4-lichts modern
- Deco wandlamp staal met helder glas

Verlichting met smokey / titanium-look glas

Verlichting met smokey / titanium-look glas
Lampen met titanium-look glas hebben een diepe kwikzilveren glans. Wanneer deze lampen branden heeft het glas een mooie, warme grijsbruine kleur. Hierdoor krijg je niet alleen prachtig warm licht maar, door de kleur van dit glas, wordt je niet direct verblind wanneer je in de lichtbron kijkt! Lampen van titanium glas staan fantastisch in een klassiek, modern, design of zelfs industrieel interieur.

Verlichting met smokey / titanium-look glas Verlichting met smokey / titanium-look glas Verlichting met smokey / titanium-look glas
Hier getoond:
- Glazen hanglamp met chroom smokey
- Glazen hanglamp smoke met chroom
- Luxe glazen tafellamp Nibali met zwart

Gekleurde glazen hanglampen

Gekleurde glazen hanglampen
Gekleurd glas is zeer populair op dit moment. Vooral in een grote groep boven de eettafel zijn glazen lampen een must. Ook één enkel exemplaar naast het bed of in de kast staat prachtig. Verlichting van gekleurd glas zie je in veel verschillende woonstijlen terug. Denk bijvoorbeeld aan modern, landelijk, klassiek en romantisch. Noppen, ribbels, golven en ruitjes, naast de grote ronde bollen van glas zie je momenteel ook veel glazen lampen met een reliëf in het glas. Kleuren die je veel ziet zijn grijsbruin, groen en amber.

Gekleurde glazen hanglampen Gekleurde glazen hanglampen Gekleurde glazen hanglampen
Hier getoond:
- Glazen hanglamp groen gebobbeld
- Grote eettafelhanglamp verschillend glas
- Ronde hanglamp 3-lichts glas antraciet

De tijdloze look van verlichting van wit glas

De tijdloze look van verlichting van wit glas
Wit glas is de klassieker onder glazen verlichting. Maar ook een klassieker kan eigentijdse trekjes hebben. Kies bijvoorbeeld voor een modern design of een combinatie met zwart ijzerdraad. Je maakt een lamp met melkglas makkelijk smart door de lichtbronnen van iDual of Philips Hue te gebruiken.

De tijdloze look van verlichting van wit glas De tijdloze look van verlichting van wit glas De tijdloze look van verlichting van wit glas
Hier getoond:
- Grote witte hanglamp glas met chroom (alleen verkrijgbaar in onze showroom)
- Moderne zwarte hanglamp draad 50cm
- Moderne stalen tafellamp met wit glas

Grote kooldraadlampen in een eenvoudige pendel

Grote kooldraadlampen in een eenvoudige pendel
De kooldraad lichtbron geeft prachtig sfeervol en warm licht. Ze geven een eenvoudige pendel hanglamp karakter. Een kooldraad lichtbron in een glazen bol geeft het effect van een dubbele kap. Wij verkopen deze lichtbron in verschillende modellen, kom je ze bekijken in onze showroom?

Er zijn nog geen reacties geschreven op dit artikel. Wees de eerste!
Uw reactie
Uw naam (wordt getoond):    
Uw e-mailadres (wordt niet getoond):    
Uw reactie: