Blog lampen en verlichting Straluma

Straluma houdt u graag op de hoogte van de laatste trends op het gebied van verlichting. Dit willen we graag met u delen door middel van dit blog. Hier leest u alles omtrent verlichting, interieurtips en woontrends. Volg ons blog en blijf op de hoogte van alle noviteiten uit de verlichtingswereld.

banner

Archief 2018-12Kooilampen; nostalgisch en modern!
Inspiratie
Kooilampen zijn stoere en robuuste lampen die tegen een stootje kunnen. Kooilampen bestaan al heel lang en werden gebruikt in fabrieken, mijnen, stallen en op schepen. Om de lichtbron te beschermen werd deze voorzien van glas en een metalen kooi. De kooilamp was dan ook hoofdzakelijk functioneel bedoeld.

Met de opkomst van de industriële woontrend is de vraag naar nostalgische draadlampen gegroeid. Geen wonder, want ze ogen fantastisch! Wij bieden je hier een ruime collectie kooilampen voorzien van glas en kooilampen zonder glas. Van ontwerpen trouw aan de geschiedenis van de scheepslamp tot modern vormgegeven kooilampen met een knipoog naar het verleden. De huidige kooilampen zijn zowel functioneel als decoratief.