Blog lampen en verlichting Straluma

Straluma houdt u graag op de hoogte van de laatste trends op het gebied van verlichting. Dit willen we graag met u delen door middel van dit blog. Hier leest u alles omtrent verlichting, interieurtips en woontrends. Volg ons blog en blijf op de hoogte van alle noviteiten uit de verlichtingswereld.

banner

Archief 2018-01Het jaren 70 interieur | Retro verlichting
Inspiratie
Het interieur van de jaren 70 kenmerkt zich door het gebruik van ronde vormen, vrolijke kleuren, zachte stoffen en hout; donker hout. Nu ziet het interieur er vaak fris wit en licht uit, maar alles komt terug dus ook de seventies. Onder de naam retro zie je veel elementen uit het jaren 70 interieur terug in de huiskamer. Dit uit zich in een appeltjes groene bank, behang met een oranje paars patroon en ronde vormen.
Wat staat er op het energielabel van je lamp?
Uitleg
Op de doos van een nieuwe lamp zie je vaak een energielabel geplakt. Dit energielabel kan klein of groot zijn, afhankelijk of er een lichtbron wordt meegeleverd of niet. Maar wat staat er nu precies op zo’n energielabel en wat is de betekenis hiervan?
Welke soorten lampfittingen zijn er?
Uitleg
Je koopt een mooie lamp, maar dan heb je ook nog een lichtbron (peertje) nodig. Maar welke lichtbron is nou geschikt voor die bewuste lamp? Wat is precies het verschil tussen al die fittingen? Om dit duidelijk te maken hebben we deze blog geschreven.
De kleur van het jaar in het juiste licht
Inspiratie
2018 is begonnen en zowel Flexa als Histor hebben hun keuze voor kleur van het jaar bekend gemaakt. Waar in 2017 Histor en Flexa zo’n beetje op één lijn zaten met Dorade en het zeer populaire Denim Drift is er dit jaar een groot verschil in kleur. De achterliggende gedachte bij beide kleur-experts is echter hetzelfde. De behoefte om te ontsnappen aan de dagelijks drukte en de chaos van de technologie die ons overal omringt. Zowel Histor als Flexa zien dat rust en een behaaglijk thuis belangrijk is in 2018.
Verhuizen | Lichtadvies voor je nieuwe huis
Klantenservice
Of je nu voor het eerst uit huis gaat, samen jullie eerste koophuis betrekt, groter of kleiner gaat wonen, verhuizen is een van de grote dingen in het leven. Het is een bepalend moment. Bovendien het moment bij uitstek om een frisse start te maken. Nieuwe meubels, andere kleuren op de muur. De keerzijde is dat het veel planning en organisatie vergt, stress verhogend is en niet bepaald goedkoop. Gelukkig kun je veel zelf doen en zijn er online overal checklists te vinden.