2 of 3 lampen ophangen boven eettafel? | Straluma


Als, na een lange jacht op de ideale eettafel en daarbij de perfecte ronde hanglamp, blijkt dat je alleen 2 losse lampen kunt kopen breekt je hart! Hoe krijg je in hemelsnaam beide lampen aangesloten op 1 lichtpunt met alleen die ene schakelaar op de muur? En hoe voorkom je die verschrikkelijke spaghetti aan snoeren aan het plafond? En laten we het maar niet hebben over die lelijke kabelgootjes … Breekt het zweet je al uit? Rustig maar, adem een keer diep in en uit en lees snel verder …

Meerdere losse lampen boven de eettafel aansluiten op één lichtpunt, hoe los je dat op?


Wanneer je een lange tafel hebt waar je meerdere lampen boven wilt hangen heb je een aantal opties. Het mooiste is natuurlijk wanneer je kiest voor een kant-en-klare plafondplaat met daaraan meerdere lampen. Helaas is dat niet altijd mogelijk. Dan wil je, op een mooie manier de snoeren uit het zicht werken. Hoe doe je dat?

Zelf 2 of meerdere hanglampen op een balk monteren

Zoals al gezegd is een balk dan de mooiste optie. Gelukkig kan je deze zelf maken van 2 lampen en een losse balk. Deze kan je los kopen, en dan meerdere lampen op de balk vastzetten. Het resultaat ziet eruit alsof je de lamp zo hebt gekocht. Het oogt strak, rustig en af! Wij verkopen deze balken in diverse maten. Bonus; wij kunnen de lampen dan alvast voor je aan de balk monteren … weg stress!

lengte van de balk prijs inclusief monteren prijs exclusief monteren
90 cm 80 40
110 cm 80 60
150 cm 100 80

Lees hier meer over zelf een balk samenstellen.

Losse snoeren als eyecatcher!

Het is ook leuk en trendy om de snoeren losjes van het lichtpunt naar de lampen te hangen. Hierdoor benadruk je de snoeren. Het geeft je interieur een speelse knipoog. Natuurlijk moet dit wel passen bij je woonsmaak en jouw lampen. Uiteraard kun je de losse snoeren ook heel strak hangen. Dit geeft een grafisch effect dat prachtig staat in een modern, design of Scandinavisch interieur.

Hoe sluit je 2 of meerdere lampen aan op 1 lichtpunt?


Hiervoor maak je gebruik van een kroonsteentje of lasklemmen.

Lasklemmen

In één lasklem stop je alle draden van één kleur. In een tweede lasklem doe je de andere draden. Voor de aardedraad gebruik je eventueel een derde lasklem. De draden klem je hier eenvoudig in vast.

Kroonsteentjes

Aan de ene zijde van het kroonsteentje gaan, elk in een eigen opening, de draden van het lichtpunt. In de tegenoverliggende openingen stop je de twee lampen. Steeds samen in één gat. Let er op dat je de juiste kleuren aan elkaar koppelt!

Meer weten?

Mocht je na dit alles nog meer willen weten? Dat kan! Hieronder vind je alle relevante links op een rij.

>> Alles over het zelf samenstellen van een balk vind je hier
>> Zelf een lamp ophangen? Volg het stappenplan
>> Hoe hoog hang je de lamp boven de eettafel? Hier lees je het